Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων σε θεματικές ενότητες της Δομημένης Διδασκαλίας και η παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των μαθητών/τριών τους με αυτισμό, κατά το σχολικό έτος 2022-2023 σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Μαυροπούλου του School of Early Childhood & Inclusive Education, Queensland University of Technology, Australia.

  

 

Τα επιμορφωτικά εργαστήρια υλοποιήθηκαν διαδικτυακά το 2ο εξάμηνο του σχολικού έτους 2022-'23 (28/1, 18/2, 18/3, 29/4, 27/5, 17/6) με συνολική διάρκεια δώδεκα (12) ωρών.

16 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και όλων των δομών (Ειδικό σχολείο, Τ.Ε., Π.Σ. σε γενικό σχολείο) της Ανατολικής Θεσσαλονίκης επιμορφώθηκαν και υλοποίησαν με εποπτεία, δραστηριότητες της Δομημένης Διδασκαλίας με άμεση εφαρμογή στους μαθητές/τριες με αυτισμό που υποστήριζαν στην τάξη τους σε έξι (6) θεματικές ενότητες: Δόμηση α) μαθησιακού περιβάλλοντος (28/1/23), β) ημερήσιου προγράμματος (18/2/23), γ) συστήματος εργασίας (18/3 & 29/4/23), δ) εκπαιδευτικού υλικού (27/5 & 17/6/23). Οι εκπαιδευτικοί στη διάρκεια της επιμορφωσης υλοποιούσαν τις δραστηριότητες Δομημένης Διδασκαλίας και λάμβαναν ανατροφοδότηση κάθε μήνα από την επιστημονικά υπεύθυνη και την ομάδα επιμόρφωσης για την διαδικασία και τα αποτελέσματα της υλοποίησής τους. Η ανατροφοδότηση πραγματοποιούνταν με βάση τις αναρτήσεις φωτογραφικού υλικού των δραστηριοτήτων και των περιγραφών από την αντίδραση των μαθητών/τρών στην πλατφόρμα της επιμόρφωσης (Padlet) που οργανώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του εξ αποστάσεως προγραμμάτων εργαστηρίων επιμόρφωσης.

Από την αξιολόγηση των επιμορφούμενων διαπιστώθηκαν σημαντικά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές/τριες με αυτισμό που υποστηρίχθηκαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ:

"Μια σπουδαία επιμόρφωση!!!"

"Ευχαριστούμε πολύ για την επιμόρφωση, μακάρι και την επόμενη σχολική χρονιά να υπάρξει μία τόσο αξιόλογη επιμόρφωση. Προσωπικά δεν είχα επιμορφωθεί στο σύστημα εργασίας και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η επιμόρφωση"

"Ήταν ένα εξαιρετικό βοήθημα για την χρονιά μας"

 

Προτάθηκε η συνέχιση του προγράμματος.