Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων σε θεματικές ενότητες της Δομημένης Διδασκαλίας και η παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των μαθητών/τριών τους με αυτισμό, κατά το σχολικό έτος 2022-2023 σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Μαυροπούλου του School of Early Childhood & Inclusive Education, Queensland University of Technology, Australia.

  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης και τα μέλη του 6ου - 7ου - 8ου - 9ου - 19ου - 20ου Σ.Δ.Ε.Υ., θα υλοποιήσουν κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς πιλοτικό πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ» στο:

  • 1ο Γυμνάσιο Θέρμης
  • 3ο Γυμνάσιο Θέρμης
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης
  • 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ραιδεστού
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας
  • Μουσικό Σχολείο Πυλαίας
  • 1ο Γυμνάσιο Περαίας,

μέσω των αντίστοιχων Ε.Δ.Υ., που θα εφαρμόσουν το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο 2023.

 Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ α Σωτηρία Σαμαρά σε συνεργασία με το 1 ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης, τα 13 ο ,16 ο & 17 ο Σ.Δ.Ε.Υ. και τους Συλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 3 ου , 5 ου , 6 ου , 8 ου , 9 ου , 10 ου , 11 ου , 13 ου , 18 ου και 20 ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς συνδιοργανωτών την εμπειρία και την γνωμοδότηση των φοιτητών των προβληματισμών αλλά και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα των παιδιών αυτής της ηλικίας στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτής της συνδιοργάνωσης θα δημιουργηθούν τέσσερις (4) Σχολές Γονέων και θα λειτουργήσουν τέσσερις φορές ανά 15 ημέρες, στο χρονικό διάστημα από 02/10/2023 έως 13/11/2023.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: οι ώρες που αναφέρονται στην αφίσα διαφοροποιούνται ανάλογα με την σχολική μονάδα)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1 ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης) Α΄ Θεσσαλονίκης και τα μέλη της 7 ου - 18 ου - 19 ου - 20 ου - 21 ου Σ.Δ.Ε.Υ. (Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης), υλοποιούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς πιλοτικό πρόγραμμα «ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ» στο 3 ο Νηπιαγωγείο Ραιδεστού, Δημοτικό Σχολείο Εξοχής, 2 ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, 1 ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη, μέσω των αντίστοιχων Ε.Δ.Υ. (Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης), που θα υλοποιήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει το Νοέμβριο 2023.

 

Πληροφορίες στους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των αντιστοιχιών Σχολικών Μονάδων.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ο Προϊστάμενος του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης Δρ Πέτρος Σταγιόπουλος και ο Αναπληρωτής του, Δρ Απόστολος Παπαδόπουλος πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Θέρμη.

Εκεί συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θέρμη κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στυλιανό Αποστόλου και το πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμη, κ. Αχιλλέα Μεταλούλη και