Το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, υλοποιεί Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) με θέμα: «Διγλωσσία: Θέματα Διαφοροδιάγνωσης και Αντιμετώπισης», με ομιλήτρια την Λογοπεδικό Δρ Μαρία Βλασσοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου και Επικοινωνίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, από 11:00 έως 13:00.

Το Διαδικτυακό Σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. - Σ.Δ.Ε.Υ. της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης της περιοχής ευθύνης του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 1ης τακτικής τριμηνιαίας επιμορφωτικής συνάντησης με το προσωπικό του Κ.Ε.Σ.Υ.

 

Βιογραφικό σημείωμα Εισηγήτριας:


Η Μαρία Βλασσοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου και Επικοινωνίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η κλινική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει την οργάνωση και συντονισμό του Προγράμματος Πρώιμης Αντιμετώπισης του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής (ΕΚΠΑ).
Έχει επίσης μακροχρόνια διδακτική και κλινική εμπειρία σε θέματα που αφορούν στις διαταραχές λόγου και επικοινωνίας παιδιών προσχολικής ηλικίας, στην οργάνωση κοινοτικών προγραμμάτων πρόληψης, στην σχολική ετοιμότητα, την διεπιστημονική προσέγγιση των διαταραχών λόγου και την θεραπευτική αντιμετώπιση δίγλωσσων - πολύγλωσσων παιδιών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας.
Η Μαρία Βλασσοπούλου είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και μέλος της Ομάδας Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.