ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου 4823/2021 (ΦΕΚ 136/03-08-2021), οι υπεύθυνοι του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού δεν είναι πλέον στην αρμοδιότητα των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

 

Στους παρακάτω συνδέσμους του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν βίντεο με κάποια ενδεικτικά επαγγέλματα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Εκπαίδευση Αθλητισμός
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Στην προσπάθεια της Edujob e-mentoring να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τα προσόντα και τις δυνατότητές του προκειμένου να λάβει τις καταλληλότερες για αυτόν αποφάσεις για την εκπαιδευτική και την επαγγελματική του πορεία, έχει αναρτήσει μια ενότητα στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε το επάγγελμα που σας ενδιαφέρει από μια λίστα 468 επαγγελμάτων και να δείτε την αναλυτική του περιγραφή για 40 επαγγελματικές κατηγορίες. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
 
 
 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Οι υπηρεσίες και δράσεις Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης για τα σχολεία ευθύνης του ήταν:

  1. Συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής στον επαγγελματικό προσανατολισμό που αφορούν μαθητές/τριες Β΄ ή Γ΄ Λυκείου. Οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν την υπεύθυνη δήλωση του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses με το κείμενο «συναινώ και αποδέχομαι ο μαθητής/τρια………, της τάξης………, του σχολείου………,να παρακολουθήσει συνεδρία ατομικής συμβουλευτικής στον επαγγελματικό προσανατολισμό στο 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Α` Θεσσαλονίκης» και την αποστέλλουν στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ Α΄ Θεσσαλονίκης, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
  2. Πρόσκληση εξ αποστάσεως συμμετοχής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου στην δεκαήμερη παρουσίαση Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με έδρα εκτός Νομού Θεσσαλονίκης 18-27/5/2021. (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xSmDMoKs35jQ4hZTFLcG5Sm3JWx94rm1nURgANWTQFc/edit?usp=sharing).
  3. Ενημέρωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείων για το Νόμο 4777/2021-ΦΕΚ25Α/17-2-2021 σχετικά με την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
  4. Πρόσκληση διαδικτυακής ενημέρωσης και συνεργασίας Γονέων-Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων ευθύνης του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ. και Επισκεπτών του Κέντρου, για την υποστήριξη της Μαθητείας, της Πρακτικής Άσκησης καθώς και της αναζήτησης θέσεων στην Αγορά Εργασίας για μαθητές/τριες ΑΜΕΑ.